Trainingen Effectief Functioneren

Ton van LoonVanaf 1992 heeft Ton van Loon als interim manager en adviseur bij een omvangrijk aantal opdrachtgevers zijn visie op operationeel management, leiderschap en effectief functioneren opgebouwd. Een visie die gevoed is door diverse wetenschappelijke principes en managementconcepten zonder er enkele als leidraad voor alles te hanteren. Een visie die uitgaat van de ervaring wat werkt en wat niet werkt, hier vervolgens naar te handelen door de situatie en de feiten als telkens uitgangspunt te nemen voor actie.

"Ik wil de basis op orde hebben, zinvolle en haalbare doelen stellen, weten waar een opdrachtgever naar toe wil, en dagelijkse waardering en aandacht geven aan medewerkers en collega's. Ook wanneer de feiten minder fraai zijn. Omdat elk mens en elke opdrachtgever uiteindelijk gebaat is bij een heldere en eerlijke boodschap, én bij het nemen van zijn eigen verantwoordelijkheid. Dit komt voort uit mijn kernwaarden: zakelijkheid, consistentie, integriteit en liefde voor mensen.

Dat laatste houdt absoluut niet in dat ik iedereen aardig vind of conflicten vermijd. Ik vind het uitoefenen van druk en het stellen van eisen gezond. Ik vind echter dat dwang, manipulatie en het sleutelen aan mensen niet tot de gewenste resultaten leiden.  Naar mijn menig werkt het niet om mensen met een model of karakteranalyse in een hokje stoppen. Ik gebruik liever telkens de actuele situatie om te kijken naar de feiten, naar gedrag en naar de effecten daarvan.

Ik krijg energie van gezamenlijk resultaten bereiken, maar mijd het niet sturend op te treden wanneer zaken snel op orde moeten worden gebracht of de situatie daar om vraagt. Ik confronteer met een heldere en eerlijke boodschap, respect voor het individu en een gezonde dosis humor.

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en heb me de laatste jaren in het bijzonder in de menselijke aspecten van management en organisatieverandering verdiept. Mijn visie op de effectiviteit van management, training & coaching heb ik  de laatste jaren aangescherpt en uitgediept in de leergang Effectief Functioneren & Interventiekunde. Deze leergang heb ik mogen volgen bij Arnold van Veen."

Opdrachten worden uitgevoerd met een resultaatgerichte no-nonsense aanpak en met gebruik van in de praktijk bewezen methoden. Door de combinatie van structureren en coachend leiderschap, maakt Van Loon mensen gemotiveerd en enthousiast. Met als bijkomend resultaat dat vastgelopen teams of medewerkers in hun professionele ontwikkeling een belangrijke stap vooruit zetten.

Referenties

Ga naar boven